Første møte med italienerne

Onsdag skulle vi møte italienerne til første prøve på ettermiddagen. Etter en søt og god frokost fikk vi tid til å ta en tur på stranda.
Selv om de fleste italienerne gikk godt påkledt og hoderistende forbi, var det ikke kaldere enn at det kunne forveksles med en norsk sommerdag.
Så vi gjorde det som passet seg på en slik dag: bade, sole seg, og spise is. Volleyball spilte vi også – med en fotball, riktignok.

Klokka 12 var det oppmøte og avreise til Fermo, hvor vi skulle finne frem til øvingslokalene, spise lunsj, og så ha første prøve.
Fermo ligger svært idyllisk til oppe på en fjelltopp, med trange brosteinbelagte gater, og historisk sus så det holder.
Her fant vi frem til det ærverdige konservatoriet, som hadde flotte lokaler. Lunsjen inntok vi i konservatoriets kantine.

Fra 15 til 19 var et prøver. Det gikk veldig bra! Italienerne var i alderen 10-21, og alle var elever ved konservatoriet i Fermo.
HEBU og Fermo utfylte hverandre godt: vi hadde cellister, og de hadde kontrabasser. Instruksjonen gikk på flere språk, i tillegg til en god del gestikulering og foresynging.
Eilert satte rekorden med tysk, fransk, italiensk, engelsk og norsk i løpet av to setninger.

Etter prøven var alle gode og slitne, men fikk energi da vi dro for å spise sammen. Vi fikk lokal og god mat på en restaurant i nærheten, og
litt etter litt løsnet stemingen, og språkproblemene så også ut til å forsvinne.

Sent, men lykkelig i seng. I morgen er det torghandel, lunsj på landet og flere prøver. I tillegg er det 17. mai!

Se flere bilder i galleriet

Detaljer